28. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Pho Bo – Vídeňská nudlová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Pho Bo je tradiční vietnamská nudlová polévka s hovězím masem, která se stala oblíbenou pochoutkou po celém světě. Tento recept na Pho Bo s vídeňským přesahem vám přinese dokonalou kombinaci chutí a vůní. Připravte si tento lahodný pokrm doma a užijte si exotickou chuť vítanou na každém stolu. Jemné nudle, aromatická hovězí polévka a čerstvé bylinky jsou zárukou nezapomenutelného gastronomického zážitku. Vyzkoušejte tento recept na Pho Bo – Vídeňskou nudlovou polévku ještě dnes!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (např. krkovička nebo krk)
  • 200g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kardamomu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička anýzu
  • 1 lžička černých pepřových kuliček
  • 1 lžička granulovaného cukru
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 1 párano papriky
  • 1 limeta
  • čerstvá koriandr na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravíme vývar. Do hrnce dáme vodu a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, hřebíček, koriandr, kardamom, skořici, anýz, pepřové kuličky a granulovaný cukr. Vaříme 30 minut.
  2. Poté přidáme rybí omáčku a pokrájené hovězí maso. Vaříme dalších 30 minut a odstraňujeme pěnu z povrchu.
  3. Nakonec přidáme nahrubo nakrájenou papriku a vaříme dalších 10 minut.
  4. Mezitím si připravíme rýžové nudle podle návodu na obalu.
  5. Hotovou polévku sceďte a přidejte do ní na nudle.
  6. Podáváme ozdobené nakrájenou limetou a čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *