18. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho bo je klasická vietnamská polévka s hovězím masem a nudlemi, která se stala oblíbenou pochoutkou po celém světě. Naučte se, jak si připravit tuto lahodnou a aromatickou polévku doma a přidejte trochu exotiky do své kuchyně. S naším receptem na Pho bo si můžete vychutnat autentickou vietnamskou chuť přímo z pohodlí vašeho domova. Buďte připraveni na explozi chutí a vůní!
Suroviny
- 400g hovězího masa (hovězího vývarového masa nebo hovězího roastbeefu)
- 1 velká cibule
- 4 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 3 hřebíčky
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička fenyklových semínek
- 1 palice skořice
- 2 litry hovězího vývaru
- 200g rýžových nudlí
- čerstvá máta, koriandr a lístky bazalky podle chuti
- hrst fazolových klíčků
- řebříček, plátek limetky a chilli papričky na ozdobení
Postup
- Na pánvi osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte rybí omáčku, cukr, hřebíčky, koriandrová semínka, fenyklová semínka a skořici.
- Smíchejte a nechte chvíli osmažit, dokud se nezačnou uvolňovat vůně.
- Poté přidejte hovězí vývar a nechte vařit asi 30 minut.
- Maso nakrájejte na tenké plátky.
- Rýžové nudle podle instrukcí na obalu namočte do horké vody.
- Nudle rozdělte do mísy, přidejte na plátky nakrájené maso a zalijte horkou vývarovou směsí.
- Na povrch polévky přidejte čerstvou mátu, koriandr, lístky bazalky, fazolové klíčky a ozdobte řebříčkem, plátkem limetky a chilli papričkou.
- Podávejte horké.