21. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Phở bo je lahodná vietnamská polévka, která vás okouzlí svou tradiční chutí. Tato polévka je připravována s vývarovou základnou z hovězího masa, která je obohacena o voňavé bylinky a koření. Kromě chutných nudlí si můžete do svého phở bo přidat rozmanité přísady, jako jsou svěží bylinky, čerstvé zeleniny a maso. Vychutnejte si autentickou chuť Vietnamu přímo v pohodlí vašeho domova se receptem na phở bo!
Suroviny
- 400 g rýžových nudlí
- 400 g hovězího masa (bez kostí)
- 1 cibule
- 3 cm kůže z čerstvého zázvoru
- 2 hřebíčky
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce nálevu z rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce hrubé soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 limeta
- čerstvá koriandr
Postup
- Uvařte rýžové nudle podle pokynů na obalu, sceděte a důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.
- Maso nakrájejte na tenké plátky, cibuli oloupejte a nařežte na tenké proužky.
- Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Přidejte maso, cibuli, zázvor a hřebíček. Vařte na mírném ohni asi 1 hodinu, odstraňujte pěnu, která se vytvoří na povrchu.
- Po uvaření odstraňte maso, cibuli a zázvor a odložte stranou. Přidejte do vývaru čerstvě mletý černý pepř, rybí omáčku, cukr a sůl. Vařte ještě asi 15 minut.
- Uvařené maso nakrájejte na tenké plátky. Připravte si mísy, do každé dejte porci uvařených nudlí a naříznuté maso.
- Vmíchejte do polévky šťávu z jedné limety a dochuťte podle potřeby solí nebo rybí omáčkou.
- Do každé misky s nudlemi a masem nalijte horkou polévku. Ozdobte koriandrem a podávejte.