8. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho bo, vietnamská polévka plná exotických dochucovadel a jemného vepřového masa, která opravdu nemá konkurenci. Připravte si tento lahodný recept přesně podle našeho návodu a užijte si chuťovou explozi, která vás dostane na vrchol gastronomického nebe!
Suroviny
- 400 g hovězího masa (nejlépe roštěného)
- 1 velká cibule
- 4 hřebíčky
- 4 kuličky nového koření
- 1 lžička celého koriandru
- 1 lžička černých pepřových kuliček
- 8 šálků vody
- 200 g rýžových nudlí
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 pór
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 limeta
- čerstvá koriandr a thajská bazalka na ozdobení
Postup
- Na suché pánvi opepříme a zatáhneme do květa hřebíčky, nové koření, koriandr a pepřové kuličky.
- V hrnci povaříme vodu a přidáme koření z pánev. Vaříme přibližně 20 minut.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na poloviny a spálíme na otevřeném plameni. Přidáme do vývaru a vaříme dalších 30 minut. Poté vytáhneme ven a scezdíme vývar.
- Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s vařenými nudlemi, paprikou, mrkví a pórem. Polijeme vývarem a přidáme rybí omáčku, sójovou omáčku a šťávu z limetky.
- Před podáváním ozdobíme čerstvým koriandrem a thajskou bazalkou.