14. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Pho Bo.
zdroj: Recepty 24/7

Pho Bo je tradiční vietnamská polévka, která vás okouzlí svou bohatou a kořeněnou chutí. Tato populární omáčka se připravuje ze syrového hovězího masa a dochází k ní s jarními cibulkami, bylinkami a limetkou. Pokud toužíte po autentickém a osvěžujícím jídlu, Pho Bo je pro vás tou správnou volbou. Sledujte tento recept a objevte tajemství přípravy této vynikající vietnamské speciality.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (předem uvařené a nakrájené na tenké plátky)
  • 100 g rýžových nudlí
  • 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 4 hříbky (nakrájené na tenké plátky)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky tuřínu
  • 1 čajová lžička koriandru (mletá)
  • 1 čajová lžička kmínu (mletý)
  • 1/2 čajové lžičky skořice (mletá)
  • 1/2 čajové lžičky kajenského pepře
  • 1 pomeranč (na plátky)
  • 500 ml hovězího vývaru
  • čerstvá koriandr na ozdobu
  • čerstvé jalapeňo papričky (nasekané na plátky, podle chuti)

Postup

  1. Do hrnce nalijte vývar a přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, tuřín, koriandr, kmín, skořici a kajenský pepř. Nechte směs probublat a vařit přibližně 5 minut, aby se chutě propojily.
  2. Vložte do hrnce nakrájené hovězí maso a vařte ještě 2-3 minuty, dokud maso není prohřáté. Použijte naběračku a přeneste maso do servírovacích miskovin. Nechte stranou.
  3. V témže hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a vařte nudle podle návodu na obalu. Jakmile jsou al dente, sceděte je a opláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit.
  4. Na talíři rozložte vařené nudle, plátky cibule a hříbky. Na nudle položte plátky pomeranče.
  5. Nalijte hovězí vývar s kořením přes nudle a ozdobte čerstvou koriandrou. Podle chuti můžete přidat i nakrájené jalapeňo papričky pro příjemnou pikantnost. Hotový Pho Bo podávejte hned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *