12. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Phở
zdroj: Recepty 24/7

Phở je tradiční vietnamská polévka bohatá na chuť i vůni. Připravuje se s využitím hovězího vývaru, do kterého se přidávají nudle, šťavnaté kousky masa, aromatické bylinky a koření. Tato chutná a zdravá polévka je ideální volbou pro milovníky asijské kuchyně. Vypróbujte náš jednoduchý recept na Phở a přenesete se na vzdálenou exotickou cestu přímo do svého domova.

Suroviny

  • 400 g rýžových nudlí
  • 500 g hovězího masa (přednostně roštěné)
  • 1 velká cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 kousek zázvoru (asi 5 cm)
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce šťávy z limetky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • čerstvá mátová a koriandrová nať (na ozdobu)

Postup

  1. Nejprve připravte vývar. Do hrnce dejte hovězí maso, cibuli a zázvor nakrájené na menší kousky, hřebíčky a lžičku soli. Přilijte 2 litry vody a nechte vařit asi 2 hodiny, dokud se maso nezměkne a vývar nezíská bohatou chuť. Vývar přeceďte a odstraňte z něj maso, cibuli a zázvor.
  2. V jiném hrnci přiveďte k varu vodu a vařte v ní rýžové nudle podle návodu na obalu. Nudle sceďte a opláchněte studenou vodou.
  3. Do hotového vývaru přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, šťávu z limetky, cukr, mletý kmín a lžičku soli. Vše promíchejte a nechejte lehce povařit.
  4. Na talíře rozdělte nudle, přidejte na plátky nakrájené vařené hovězí maso a zalijte vývarem. Posypeme nasekanou mátovou a koriandrovou natí.
  5. Phở podávejte teplou a můžete si podle chuti přidat čerstvé bylinky, nakládanou zeleninu nebo omáčky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *