31. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pesto ze špenátu a bazalky
zdroj: Recepty 24/7

Pesto ze špenátu a bazalky je lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu pestu Genovese. Tento recept využívá čerstvé listy špenátu a bazalky, které společně s prvotřídním olivovým olejem, vlašskými ořechy, česnekem a parmazánem vytvářejí lahodnou omáčku plnou chutí. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro lidi, kteří hledají nový způsob, jak využít sezónní zeleninu a přidat do svých jídel extra výživu. Užijte si toto chutné pesto ze špenátu a bazalky jako přílohu k těstovinám, omáčkám, sendvičům nebo jako dip k chlebu.

Suroviny

  • 100 g čerstvého špenátu
  • 30 g čerstvé bazalky
  • 50 g pražených slunečnicových semínek
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmazánu (nebo jiného tvrdého sýra)
  • 150 ml olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Špenát a bazalku důkladně opláchněte a zbavte stoneků.
  2. V mixéru nebo food procesoru smíchejte špenát, bazalku, semínka, česnek a parmazán.
  3. Přilijte olivový olej a citronovou šťávu.
  4. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  5. Pochutnávejte si s pestem ze špenátu a bazalky přidáním do těstovin, mícháním do salátů nebo jako dip k chlebu.
  6. Případně pesto můžete uložit do uzavíratelné sklenice a v chladničce skladovat až týden.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *