14. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Pesto Genovese
zdroj: Recepty 24/7

Pesto Genovese je italská ‌specialita plná chuti‌ a ⁢vůně​ bazalky, ořechů a sýra. Tento klasický​ recept je snadný a rychlý na přípravu a bude skvělou volbou pro vaše oblíbené ⁢těstoviny. Naučte se, jak ⁣připravit domácí pesto‌ Genovese a okouzlete‌ své chuťové⁢ buňky touto ‌lahodnou omáčkou.

Suroviny

  • 60 g ‌bazalkových⁤ listů
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g ⁤piniových oříšků
  • 50 g parmezánu
  • 125 ml olivového oleje
  • Sůl a‌ čerstvě mletý ⁣černý pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve‌ se připraví⁣ bazalkové lístky. ‍Opláchneme je ⁢pod tekoucí vodou ⁢a ⁣osušíme na papírovém ubrousku.
  2. Do mixéru ⁤přidáme suroviny⁤ – ⁤bazalkové lístky, olivový‍ olej, česnek, piniové oříšky, a nastrouhaný parmezán.
  3. Všechny ‍suroviny mixujeme na jemnou pastu.
  4. Pesto ochutíme ‌solí a pepřem podle chuti.
  5. Pesto Genovese je hotové! Podáváme ho například s těstovinami nebo jako ‌pomazánku na chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *