29. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Peruánský guláš z alpského hovězího je lahodný recept, který vás přenese do chutí Peru. Tento tradiční peruánský pokrm kombinuje svěží bylinky, koření a měkké kousky alpského hovězího do jedinečného a aromatického guláše. S jemnými a bohatými příchutěmi je tato peruánská specialita oblíbená v celém světě. Bude to ideální volba pro vaši rodinnou večeři nebo posezení s přáteli. Vyzkoušejte tento Peruánský guláš z alpského hovězího a nechte své chuťové buňky rozpálit!
Suroviny
- 600g alpského hovězího (maso nakrájené na kostky)
- 2 cibule (nakrájené na plátky)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
- 1 žlutá paprika (nakrájená na plátky)
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce mleté hořčice
- 1 lžíce mleté kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 500ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 250ml piva
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme nakrájený česnek a pokračujeme v restování dalších 2 minuty.
- Přidáme nakrájenou papriku a maso. Osolíme, opepříme a promícháme.
- Postupně přidáváme sladkou papriku, hořčici a kmín. Dobře promícháme, aby se koření rozložilo po celém jídle.
- Zalijeme hovězím vývarem a pivem. Přivedeme k varu a snížíme teplotu na střední. Přikryjeme a dusíme 1,5-2 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme směsí hladké mouky a vody. Přidáme a necháme provařit a zhoustnout.
- Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s rýží nebo knedlíky.