15. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Pérové kuře s tymiánem a citronem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a šťavnaté pérové kuře s tymiánem a citronem je skvělou volbou pro milovníky křupavého a aromatického masíčka. S tímto receptem si doma snadno připravíte lahodné jídlo, které si zamilujete. Podívejte se na kuchařský postup a vytvořte si vlastní lahodnou večeři!

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citron
  • 1 lžíce nasekaného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
  2. Kuře opláchněte a osušte kuchyňským papírem.
  3. V misce smíchejte olivový olej, šťávu z citronu, nasekaný tymián, sůl a pepř.
  4. Kuře potřete směsí oleje, citronu a tymiánu ze všech stran.
  5. Dejte kuře do pekáče a dejte péct do trouby asi na 1 hodinu, nebo dokud není maso upečené a kůže zlatavá.
  6. Pravidelně během pečení podlévejte šťávou z pečení.
  7. Hotové kuře můžete podávat s vaší oblíbenou přílohou a okapané šťávou z pečení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *