18. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Perník s kakaem a oříšky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodný perník s kakaem a oříšky! Tento křehký a aromatický perník je skvělou volbou na klasické vánoční pečení nebo jako sladký dezert k čaji či kávě. S kakaem a oříšky bude tento perník neodolatelně lahodný a určitě si získá srdce každého milovníka sladkostí. Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do pečení!

Suroviny

  • 250g hladké mouky
  • 100g másla
  • 120g cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička perníkových koření
  • 1 vejce
  • 50g nasekaných oříšků (můžete použít vlašské, lískové nebo mandle)
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli

Postup

  1. V míse smíchejte mouku s kakaem, perníkovými kořením, sodou a solí.
  2. V jiné míse utřete máslo s cukrem dohladka.
  3. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
  4. Přidejte směs suchých ingrediencí a oříšky a vypracujte těsto.
  5. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice minimálně na 30 minut.
  6. Na pomoučeném vále rozválejte těsto na cca 0,5 cm a vykrajujte perníčky různými tvary.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10-12 minut, dokud nejsou perníčky zlatavé.
  8. Hotové perníčky nechte vychladnout a podávejte. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *