19. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte nový recept na perník s brusinkovou omáčkou a dýňovým pyré, který vaše chuťové buňky okouzlí šťavnatým spojením kořeněných perníkových chutí s osvěžující sladko-kyselou omáčkou z čerstvých brusinek a jemně dochuceným dýňovým pyré. Skvělá kombinace pro dokonalou podzimní pochoutku plnou autentických chutí! Navíc se jedná o jednoduchý a rychlý recept, který si zamilují všichni milovníci sladkostí. S tímto originálním dezertem si jistě získáte srdce každého gurmána. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést tímto lahodným spojením chutí!
Suroviny
- 250g hladké mouky
- 1 lžička perníkových koření
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 100g másla
- 100g medu
- 100g třtinového cukru
- 2 vejce
- 100g sušených brusinek
- 1 menší dýně
Postup
- Smíchejte mouku s perníkovými kořením a práškem do pečiva.
- V druhé míse rozpusťte máslo, přidejte med, cukr a vejce a vše dobře promíchejte.
- Postupně přidejte suché ingredience a promíchejte do hladkého těsta.
- Přidejte sušené brusinky a dobře promíchejte do těsta.
- Těsto vlijte do formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut.
- Mezitím oloupejte a nakrájejte dýni na menší kousky, dejte do hrnce s trochou vody a dusíme, dokud není měkká.
- Poté rozmixujte dýňové pyré a připravte si omáčku z brusinek smícháním brusinek s trochou vody a medu v hrnci a vařte asi 10 minut.
- Perník podávejte se dýňovým pyré a brusinkovou omáčkou. Dobrou chuť!