20. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné recepty na Penne s rajčatovou omáčkou je perfektní volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Tato jednoduchá a lahodná večeře přináší dokonalou kombinaci al dente těstovin a rajčatové omáčky s přísadami jako byliny, kapary a olivy. Uvařte si tento populární italský pokrm doma a užijte si skvělé chvíle plné chutí a vůní.
Suroviny
- 300 g penne těstovin
- 500 g čerstvých rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na olivovém oleji restujeme jemně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek na pánvi, dokud neztmavnou.
- Přidáváme nakrájená rajčata, oregano, bazalk a cukr. Promícháme a dusíme při nízkém plameni asi 15 minut, dokud se rajčata nezměknou.
- V této době uvaříme penne těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu, až budou al dente.
- Rajčatovou omáčku osolíme a opepříme dle chuti. Pokud je omáčka příliš řídká, vaříme ji ještě chvíli bez poklice, abychom získali správnou hustotu.
- Uvařené penne slijeme, přidáme je do rajčatové omáčky a důkladně promícháme, aby těstoviny byly všude obaleny omáčkou.
- Penne s rajčatovou omáčkou podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu a můžeme je posypat čerstvě nastrouhaným parmezánem.