20. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne s rajčatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné recepty na Penne s rajčatovou omáčkou je perfektní volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Tato jednoduchá a lahodná večeře přináší dokonalou kombinaci al dente těstovin a rajčatové omáčky s přísadami jako byliny, kapary a olivy. Uvařte si tento populární italský pokrm doma a užijte si skvělé chvíle plné chutí a vůní.

Suroviny

  • 300 g penne těstovin
  • 500 g čerstvých rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na olivovém oleji restujeme jemně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek na pánvi, dokud neztmavnou.
  2. Přidáváme nakrájená rajčata, oregano, bazalk a cukr. Promícháme a dusíme při nízkém plameni asi 15 minut, dokud se rajčata nezměknou.
  3. V této době uvaříme penne těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu, až budou al dente.
  4. Rajčatovou omáčku osolíme a opepříme dle chuti. Pokud je omáčka příliš řídká, vaříme ji ještě chvíli bez poklice, abychom získali správnou hustotu.
  5. Uvařené penne slijeme, přidáme je do rajčatové omáčky a důkladně promícháme, aby těstoviny byly všude obaleny omáčkou.
  6. Penne s rajčatovou omáčkou podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu a můžeme je posypat čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *