27. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne carbonara s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné těstoviny penne carbonara s křupavou pancettou na italský způsob. Tento recept vás okouzlí jednoduchostí a bohatou chutí této klasické italské speciality. Bon appétit!

Suroviny

  • 250g penne těstovin
  • 100g pancetty
  • 2 vejce
  • 50g parmazánu
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
  • olivový olej

Postup

  1. Uvařte penne podle pokynů na obalu a nechte odstát.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou pancettu, dokud není křupavá.
  3. V misce smíchejte vejce, nastrouhaný parmazán, čerstvě mletý černý pepř a špetku soli.
  4. Penne sceďte a přidejte je do pánve s pancettou. Dobře promíchejte.
  5. Přidejte směs se vejci a opatrně zamíchejte, dokud se omáčka nespojí a neztuhně.
  6. Podávejte okamžitě posypané dalším parmazánem a čerstvým černým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *