31. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Penne Carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na klasickou italskou jídlo? Vyzkoušejte naši variantu Penne Carbonara! Tato půvabná pasta se smetanovo-vejcovou omáčkou a slaninou je skvělou volbou pro milovníky sýra a vychutnávání si chutných jídel. Náš snadno přípravitelný recept vám ukáže, jak připravit ty správné, al dente těstoviny, zatímco omáčka zajišťuje dokonalou kombinaci bohatých chutí. Přidejte trochu čerstvého petrželového lístku nebo pokrájeného česneku ke zdokonalení tohoto jednoduchého, avšak nezapomenutelného pokrmu. Užijte si lahodnou Penne Carbonara s rodinou a přáteli a poznejte italskou gastronomii v celé své slávě.

Penne Carbonara

Suroviny

  • 400 g penne těstovin
  • 200 g slaniny nebo pancetty (nakrájené na kostičky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 4 žloutky
  • 100 ml smetany na vaření
  • 50 g strouhaného sýra (parmezán nebo pecorino)
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Do hrnce s osolenou vroucí vodou dejte penne těstoviny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. Na pánvi opečte kostky slaniny nebo pancetty, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Poté odstraňte nadbytečný tuk.
  3. Přidejte nasekaný česnek a opékejte ho s slaninou nebo pancettou po dobu jedné minuty.
  4. V míse smíchejte žloutky, smetanu na vaření, strouhaný sýr, sůl a pepř.
  5. Odcejťe vařené těstoviny a přidejte je do pánve s opečenou slaninou nebo pancettou a česnekem.
  6. Zapněte nízký oheň a směs se těstovinami promíchejte.
  7. Po několika minutách přidejte směs se žloutky, smetanou a sýrem. Dobře promíchejte, aby se všechny složky spojily a vytvořily krémovou omáčku.
  8. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
  9. Servírujte okamžitě s posypem strouhaným sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *