14. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný italský recept na Penne arrabiata s rajčaty a česnekem. Tato pikantní a dochucená pasta je skvělou volbou pro milovníky ostřejších chutí. S těmito jednoduchými surovinami připravíte rychlý a chutný pokrm, který potěší celou rodinu. Sledujte náš recept a užijte si skvělou italskou kuchyni doma.
Suroviny
- 250g penne těstovin
- 400g krájených rajčat
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 lžička olivového oleje
- čerstvý petržel na ozdobení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájený česnek a chilli papričku. Osmažte 1-2 minuty.
- Přidejte krájená rajčata a nechte vařit asi 15 minut, dokud omáčka nezhustne.
- V mezičase uvařte penne těstoviny podle návodu na obalu. Jakmile jsou měkké, sceděte je a přidejte do omáčky s rajčaty.
- Prohoďte těstoviny s omáčkou a nechte chvilku vařit spolu, aby se chutě promísily.
- Po dochucení solí a pepřem podle chuti můžete pokrm ozdobit nasekaným petrželem.
- Penne arrabiata jsou hotové k podávání. Dobrou chuť!