14. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne arrabiata s rajčaty a česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný italský recept na Penne arrabiata s rajčaty a česnekem. Tato pikantní a dochucená pasta je skvělou volbou pro milovníky ostřejších chutí. S těmito jednoduchými surovinami připravíte rychlý a chutný pokrm, který potěší celou rodinu. Sledujte náš recept a užijte si skvělou italskou kuchyni doma.

Suroviny

  • 250g penne těstovin
  • 400g krájených rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička olivového oleje
  • čerstvý petržel na ozdobení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájený česnek a chilli papričku. Osmažte 1-2 minuty.
  3. Přidejte krájená rajčata a nechte vařit asi 15 minut, dokud omáčka nezhustne.
  4. V mezičase uvařte penne těstoviny podle návodu na obalu. Jakmile jsou měkké, sceděte je a přidejte do omáčky s rajčaty.
  5. Prohoďte těstoviny s omáčkou a nechte chvilku vařit spolu, aby se chutě promísily.
  6. Po dochucení solí a pepřem podle chuti můžete pokrm ozdobit nasekaným petrželem.
  7. Penne arrabiata jsou hotové k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *