29. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na pikantní Penne arrabiata s česnekem a rajčaty, který vám okoření váš jídelníček! Připravte si jednoduchý a chutný italský pokrm plný aromatických bylinek a čerstvých surovin. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky ostřejších chutí. Sledujte náš recept a vytvořte si doma skvělou arrabiata pastu snadno a rychle.
Suroviny
- 300g penne těstovin
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 400g rajčat, nakrájených na kostičky
- 1-2 červené chilli papričky, nasekané (dle chuti)
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý bazalka na ozdobení
Postup
- Uvařte penne těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte česnek a chilli papričky, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte nakrájená rajčata, sušené bylinky, sůl a pepř. Vařte asi 10-15 minut, dokud rajčata neprovaří a omáčka nezhustne.
- Penne scedíme a přidáme do omáčky. Promícháme a podáváme posypané čerstvým bazalkou.