13. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nestárnoucí italská klasika, recept na Penne arrabiata. S těmi pikantními červenými papričkami a rajčatovou omáčkou není místo pro nudnou chuť. Udělejte si lahodnou večeři s tímto jednoduchým a rychlým receptem na Penne arrabiata. Ovocná chut‘ rajčat a pikantní nádechem červené papriky poskytují dokonalou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Nechte se unést tradicí Itálie a vytvořte si výborný těstovinový zážitek doma s Penne arrabiata.
Suroviny
- 250 g penne těstovin
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1-2 čili papričky (nasekané)
- 400 g strouhaných rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý petržel (nasekaný)
Postup
- V osolené vodě uvařte těstoviny al dente dle pokynů na obalu.
- Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek a čili papričky. Smažte je několik minut, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte strouhaná rajčata a nechte omáčku povařit asi 10 minut, dokud nezhustne.
- Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Odstavte omáčku z ohně a přidejte uvařené těstoviny. Dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila na těstovinách.
- Při podávání posypte nasekaným čerstvým petrželem.