13. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Penne arrabiata
zdroj: Recepty 24/7

Nestárnoucí italská klasika, recept na Penne arrabiata. S těmi pikantními červenými papričkami a rajčatovou omáčkou není místo pro nudnou chuť. Udělejte si lahodnou večeři s tímto jednoduchým a rychlým receptem na Penne arrabiata. Ovocná chut‘ rajčat a pikantní nádechem červené papriky poskytují dokonalou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Nechte se unést tradicí Itálie a vytvořte si výborný těstovinový zážitek doma s Penne arrabiata.

Suroviny

  • 250 g penne těstovin
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1-2 čili papričky (nasekané)
  • 400 g strouhaných rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý petržel (nasekaný)

Postup

  1. V osolené vodě uvařte těstoviny al dente dle pokynů na obalu.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek a čili papričky. Smažte je několik minut, dokud nezačnou vonět.
  3. Přidejte strouhaná rajčata a nechte omáčku povařit asi 10 minut, dokud nezhustne.
  4. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  5. Odstavte omáčku z ohně a přidejte uvařené těstoviny. Dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila na těstovinách.
  6. Při podávání posypte nasekaným čerstvým petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *