12. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne arrabbiata s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na italskou specialitu Penne Arrabbiata s pancettou. Tato pikantní omáčka z rajčat, česneku a chilli se skvěle hodí k těstovinám a pancettou přidává jedinečnou chuť. S tímto receptem si doma snadno připravíte skvělý a chutný oběd nebo večeři. Bon appétit!

Suroviny

  • 250g penne těstovin
  • 100g pancetty
  • 400g loupaných rajčat (z plechovky)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 čili paprička
  • sůl, pepř, olivový olej
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji nakrájenou pancettu.
  2. Přidáme nasekanou cibuli, česnek, papriku a čili papričku a dusíme do změknutí.
  3. Přidáme loupaná rajčata a dusíme asi 15 minut.
  4. V této době uvaříme penne al dente a přidáme do omáčky.
  5. Omáčku dochutíme solí, pepřem a ozdobíme nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *