12. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na italskou specialitu Penne Arrabbiata s pancettou. Tato pikantní omáčka z rajčat, česneku a chilli se skvěle hodí k těstovinám a pancettou přidává jedinečnou chuť. S tímto receptem si doma snadno připravíte skvělý a chutný oběd nebo večeři. Bon appétit!
Suroviny
- 250g penne těstovin
- 100g pancetty
- 400g loupaných rajčat (z plechovky)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 čili paprička
- sůl, pepř, olivový olej
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Na pánvi orestujeme na olivovém oleji nakrájenou pancettu.
- Přidáme nasekanou cibuli, česnek, papriku a čili papričku a dusíme do změknutí.
- Přidáme loupaná rajčata a dusíme asi 15 minut.
- V této době uvaříme penne al dente a přidáme do omáčky.
- Omáčku dochutíme solí, pepřem a ozdobíme nasekanou petrželí.