4. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne arrabbiata
zdroj: Recepty 24/7

Penne arrabbiata recept – Tento italský těstovinový pokrm je plný chuti a jemné pikantnosti. S přídavkem zralých rajčat, česneku, červené papriky a oregana, toto kořeněné jídlo jistě oživí vaše chuťové buňky. Připravte si tento jednoduchý a rychlý recept, který se perfektně hodí jako hlavní chod nebo jako předkrm. Skvělá volba i pro milovníky italské kuchyně!

Suroviny

  • 250 g penne
  • 2 lyžice olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/2 čajové lžičky sušeného červeného pepře
  • 400 g rajčat, oloupaných a nakrájených na kousky
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
  • 1/2 čajové lžičky sušeného bazalku
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvě nastrouhaný Parmezán na posypání

Postup

  1. V hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek a sušený červený pepř. Smažte asi 1 minutu, dokud nezapáchá česnek.
  3. Přidejte rajčata, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vařte na středním ohni asi 10 minut, občas promíchávejte.
  4. Uvařené těstoviny přendejte do pánve s omáčkou a zamíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
  5. Penne arrabbiata podávejte posypané čerstvě nastrouhaným Parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *