4. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne arrabbiata recept – Tento italský těstovinový pokrm je plný chuti a jemné pikantnosti. S přídavkem zralých rajčat, česneku, červené papriky a oregana, toto kořeněné jídlo jistě oživí vaše chuťové buňky. Připravte si tento jednoduchý a rychlý recept, který se perfektně hodí jako hlavní chod nebo jako předkrm. Skvělá volba i pro milovníky italské kuchyně!
Suroviny
- 250 g penne
- 2 lyžice olivového oleje
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1/2 čajové lžičky sušeného červeného pepře
- 400 g rajčat, oloupaných a nakrájených na kousky
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
- 1/2 čajové lžičky sušeného bazalku
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvě nastrouhaný Parmezán na posypání
Postup
- V hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek a sušený červený pepř. Smažte asi 1 minutu, dokud nezapáchá česnek.
- Přidejte rajčata, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vařte na středním ohni asi 10 minut, občas promíchávejte.
- Uvařené těstoviny přendejte do pánve s omáčkou a zamíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
- Penne arrabbiata podávejte posypané čerstvě nastrouhaným Parmezánem.