14. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
Penne all’arrabbiata v pikantní omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Penne all’arrabbiata v pikantní omáčce je skvělý recept, který si zamilujete milovníci ⁢ostřejších jídel. Tato‍ tradiční italská ⁤pasta s pikantní omáčkou ‌je rychlá a jednoduchá na přípravu a skvěle chutná.⁣ Vyzkoušejte tento recept‌ a připravte si lahodné jídlo plné⁢ chuti a ⁢živých barev.

Suroviny

  • 250g penne těstovin
  • 2 ⁣lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky ‍česneku, jemně nakrájené
  • 1/2 ⁢čajové⁢ lžičky sušené červené papriky
  • 400g krájených‍ rajčat z plechovky
  • 1 lžička cukru
  • sůl ‌a ⁤pepř podle chuti
  • čerstvě nasekaná petrželka k podání

Postup

  1. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a ⁣vařte​ těstoviny​ dle návodu na obalu, dokud​ nejsou al dente.
  2. Mezitím si připravte ⁢omáčku. Na pánvi zahřejte olivový ⁢olej a ⁤osmahněte​ česnek‍ s červenou paprikou ‍asi 1 minutu, ‍dokud⁣ nezačne vonět.
  3. Přidejte krájená rajčata z ​plechovky, ⁤osolte, ⁣opepřete ⁣a přidejte ‍cukr. Vařte omáčku na mírném‌ ohni asi 15 minut, dokud nezhustne.
  4. Odtokujte ‍těstoviny a přidejte je do​ omáčky. Dobře promíchejte,​ aby ​se těstoviny pokryly ⁤omáčkou.
  5. Před ​podáním posypte čerstvou nasekanou⁤ petrželkou‍ a můžete⁣ servírovat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *