14. 2. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Penne all’arrabbiata v pikantní omáčce je skvělý recept, který si zamilujete milovníci ostřejších jídel. Tato tradiční italská pasta s pikantní omáčkou je rychlá a jednoduchá na přípravu a skvěle chutná. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodné jídlo plné chuti a živých barev.
Suroviny
- 250g penne těstovin
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 1/2 čajové lžičky sušené červené papriky
- 400g krájených rajčat z plechovky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvě nasekaná petrželka k podání
Postup
- V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a vařte těstoviny dle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte česnek s červenou paprikou asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte krájená rajčata z plechovky, osolte, opepřete a přidejte cukr. Vařte omáčku na mírném ohni asi 15 minut, dokud nezhustne.
- Odtokujte těstoviny a přidejte je do omáčky. Dobře promíchejte, aby se těstoviny pokryly omáčkou.
- Před podáním posypte čerstvou nasekanou petrželkou a můžete servírovat. Dobrou chuť!