17. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodný italský recept na Penne alla vodka s pancettou. Toto jednoduché jídlo kombinuje dobroty domácího těsta s kořeněnou omáčkou z vodka a křupavou pancettou. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na chutích Itálie!
Suroviny
- 400g penne těstovin
- 150g pancetty
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 šálku vodky
- 400g krájených rajčat
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- 1/4 šálku Parmezánu
- čerstvá bazalka, nasekaná
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi opečeme pancettu, dokud není křupavá. Vyjmeme ji z pánve a odložíme.
- Do stejné pánve přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezměkne.
- Přilijeme vodku a necháme vařit, dokud se nevyvaří alkohol.
- Přidáme rajčata a vaříme 10-15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přilijeme smetanu a vaříme 5 minut, dokud se omáčka nespojí.
- Přidáme Parmezán, pancettu a bazalku. Dochutíme solí a pepřem.
- V jiném hrnci uvaříme penne těstoviny podle návodu na obalu.
- Ocetlíme těstoviny s omáčkou a podáváme posypané dalším Parmezánem.