Připravte si lahodnou italskou pastu Penne alla puttanesca s pikantní omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a sardinek. Tento jednoduchý recept zaručeně potěší vaše chuťové buňky! Sledujte postup krok za krokem a nechte se unést vůní a chutí Středomoří.
Suroviny
- 400g penne těstovin
- 400g oloupaných a nasekaných rajčat
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička chilli papriček
- 50g kaparů
- 50g černých oliv
- 4 lžíce olivového olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci uvařte penne těstoviny podle návodu na obalu. Poté je odceděte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekaný česnek, sušený oregáno a chilli papričky.
- Přidejte oloupaná rajčata, kapary a olivy. Vařte asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidejte odceděné penne do pánve s omáčkou a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Suroviny necháme provařit spolu asi 2 minuty a pak můžeme podávat.