9. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na italskou klasiku – Penne alla carbonara se špekem. Tato jednoduchá a chutná pasta je připravena během chvilky a určitě potěší i ty nejnáročnější chuťové buňky. Podívejte se, jak snadno si ji připravit doma a rozmazlete své smysly lahodnou kombinací těstovin, vajec, sýra a slaniny. Nechte se unést chutí Itálie!
Suroviny
- 350g penne těstovin
- 200g špek nakrájený na kostičky
- 4 vajíčka
- 100g parmazánového sýra
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi osmažte nakrájený špek a prolisovaný česnek, dokud nezezlátne.
- V míse rozšlehejte vajíčka se strouhankou parmazánu a dochuťte solí a pepřem.
- V osolené vařící vodě uvařte penne těstoviny, sceďte a vrátíme do hrnce.
- Přidejte osmažený špek a smíchejte s vajíčkovou směsí, aby se těstoviny obalily a vznikla krémová omáčka.
- Pokud je těstovina příliš hustá, můžete přidat lžíci vody z vaření těstovin.
- Po dochucení solí a pepřem můžete podávat a ozdobit trochou čerstvého petrželového kopru.