30. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne alla carbonara s pancettou je italský klasik, kterým si okamžitě získáte srdce všech milovníků dobrého jídla. Tento lahodný pokrm spojuje těstoviny s krémovou omáčkou na bázi vajec, sýra pecorino a osmažené pancetty. Připravte si ho doma a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek!
Suroviny
- 250g penne těstovin
- 150g pancetty
- 4 vejce
- 50g parmazánu
- Čerstvě mletý pepř
- Sůl
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pancettu dozlatova.
- V hrnci uvaříme penne podle návodu na obalu.
- V misce smícháme vejce, parmazán, sůl a pepř.
- Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s osmaženou pancettou.
- Přilijeme směs se sýrem a vajíčkem a důkladně promícháme, aby omáčka zhoustla.
- Pokrm posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme ihned.