30. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne alla carbonara s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Penne alla carbonara s pancettou je italský klasik, kterým si okamžitě získáte srdce všech milovníků dobrého jídla. Tento lahodný pokrm spojuje těstoviny s krémovou omáčkou na bázi vajec, sýra pecorino a osmažené pancetty. Připravte si ho doma a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek!

Suroviny

  • 250g penne těstovin
  • 150g pancetty
  • 4 vejce
  • 50g parmazánu
  • Čerstvě mletý pepř
  • Sůl

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pancettu dozlatova.
  2. V hrnci uvaříme penne podle návodu na obalu.
  3. V misce smícháme vejce, parmazán, sůl a pepř.
  4. Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s osmaženou pancettou.
  5. Přilijeme směs se sýrem a vajíčkem a důkladně promícháme, aby omáčka zhoustla.
  6. Pokrm posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *