24. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne alla carbonara je klasická italská specialita, která se skládá z těstovin, vajec, slaniny, sýra pecorino romano a černého pepře. Tato lahodná a sytá pasta je rychlá a snadná na přípravu, a určitě si ji zamilují všichni milovníci italské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si chuťovou lahůdku přímo z Itálie!
Suroviny
- 400 g penne těstovin
- 200 g pancetty
- 4 vajíčka
- 100 g parmazánu
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi opečeme na kousky nakrájenou pancettu, dokud nezezloutne a nestane se křupavou.
- Připravíme si omáčku: Ve vhodné míse rozšleháme vajíčka, přidáme nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
- V hrnci uvaříme penne al dente podle návodu na obalu.
- Scedíme těstoviny a smícháme je s opečenou pancettou. Poté rychle přilijeme omáčku, aby nezůstaly na těstovinách hrudky a omáčka se krémovitě spojila s těstovinami.
- Servírujeme ihned posypané čerstvým pepřem a eventuálně ještě parmazánem.