24. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Penne alla carbonara – Italská těstovinová specialita
zdroj: Recepty 24/7

Penne alla carbonara je⁤ klasická italská specialita, která se ⁣skládá z těstovin, vajec, ⁢slaniny, sýra pecorino ‍romano a ​černého pepře. Tato lahodná a sytá pasta je rychlá a snadná⁢ na přípravu, a⁤ určitě si ji zamilují⁢ všichni milovníci italské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si ‌chuťovou lahůdku‌ přímo​ z Itálie!

Suroviny

  • 400⁣ g⁢ penne⁢ těstovin
  • 200‌ g pancetty
  • 4 vajíčka
  • 100 g parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi ⁢opečeme na ⁢kousky​ nakrájenou⁤ pancettu, dokud⁢ nezezloutne a nestane se křupavou.
  2. Připravíme si omáčku: Ve vhodné míse rozšleháme vajíčka, přidáme nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
  3. V hrnci uvaříme penne al ⁤dente podle návodu na obalu.
  4. Scedíme těstoviny ​a smícháme je ⁣s opečenou pancettou. Poté rychle přilijeme omáčku, aby‍ nezůstaly ‌na těstovinách hrudky ⁤a omáčka⁢ se‌ krémovitě spojila s ⁤těstovinami.
  5. Servírujeme ihned posypané čerstvým pepřem a ​eventuálně ještě parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *