8. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne alla carbonara – italská specialita.
zdroj: Recepty 24/7

Penne alla carbonara je lahodná italská specialita, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept spojuje al dente těstoviny s krémovou omáčkou z vajec, sýra pecorino romano a slaniny. Připravte si klasické italské jídlo a dopřejte si skvělou gastronomickou zkušenost.

Suroviny

  • 400 g pennette (malé penne)
  • 200 g pancetty
  • 4 vejce
  • 100 g parmazánu
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou pancettu do křupava.
  2. V hrnci uvaříme vodu se solí a přidáme penne. Vaříme podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
  3. V misce smícháme vejce, parmazán, sůl a pepř.
  4. Odcedíme penne a vmícháme je do pánve s pancettou. Smícháme a necháme chvíli restovat.
  5. Přilijeme směs se sýrem a vajíčkem a rychle promícháme, aby se vajíčka zahřála, ale nezmrzla.
  6. Penne alla carbonara jsou hotové! Podáváme hned a můžeme posypat dalším parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *