8. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne alla carbonara je lahodná italská specialita, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept spojuje al dente těstoviny s krémovou omáčkou z vajec, sýra pecorino romano a slaniny. Připravte si klasické italské jídlo a dopřejte si skvělou gastronomickou zkušenost.
Suroviny
- 400 g pennette (malé penne)
- 200 g pancetty
- 4 vejce
- 100 g parmazánu
- Sůl a pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou pancettu do křupava.
- V hrnci uvaříme vodu se solí a přidáme penne. Vaříme podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- V misce smícháme vejce, parmazán, sůl a pepř.
- Odcedíme penne a vmícháme je do pánve s pancettou. Smícháme a necháme chvíli restovat.
- Přilijeme směs se sýrem a vajíčkem a rychle promícháme, aby se vajíčka zahřála, ale nezmrzla.
- Penne alla carbonara jsou hotové! Podáváme hned a můžeme posypat dalším parmazánem.