14. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne alla carbonara bez smetany
zdroj: Recepty 24/7

Penne alla carbonara bez smetany je jednoduchý a chutný recept, který si zamilujete. Tato tradiční italská specialita je připravena s vajíčky, strouhaným parmazánem, pancettou a pepřem. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tento lahodný pokrm a užijte si ho s celou rodinou nebo přáteli. Sledujte náš recept na Penne alla carbonara bez smetany a připravte si skvělou večeři!

Suroviny

  • 400g penne těstovin
  • 200g pancetty
  • 3 vajíčka
  • 50g Parmezánu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej

Postup

  1. Na pánvi opečeme pancettu a necháme ji oschnout na papírové utěrce.
  2. V hrnci uvaříme penne těstoviny dle návodu na obalu.
  3. V misce smícháme vejce, nastrouhaný Parmezán, sůl a pepř.
  4. Procedíme těstoviny a vložíme do mísy s vajíčkovou směsí. Dobře promícháme, dokud se vše nespojí.
  5. Poté přidáme osušenou pancettu a znovu promícháme.
  6. Penne alla carbonara je hotová k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *