29. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne alla arrabbiata
zdroj: Recepty 24/7

Penne alla arrabbiata je klasické italské jídlo plné chuti a vášně. Tato lahodná pasta je připravena s pikantní omáčkou z rajčat, česneku, červené papriky a olivového oleje. Penne alle arrabbiata je perfektní volbou pro milovníky ostrého jídla, kteří chtějí okořenit svou večeři. Recept je jednoduchý na přípravu a nabízí aromatickou kombinaci ingrediencí, které tvoří vynikající kombinaci. Vyzkoušejte penne alla arrabbiata a příjemně překvapte své chuťové pohárky.

Penne alla arrabbiata

Suroviny:

  • 400 g penne těstovin
  • 400 g rajčat ve šťávě
  • 4 stroužky česneku
  • 1-2 čerstvé červené chilli papričky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý petržel na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej.
  2. Přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou chilli papričku.
  3. Smažíme asi 1-2 minuty, dokud se česnek nezačne lehce hnědnout.
  4. Přidáme rajčata ve šťávě a oregano.
  5. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Necháme omáčku vařit na mírném plameni přibližně 10-15 minut, dokud se neztuhne.
  7. V mezičase uvaříme penne těstoviny v osolené vodě, dle návodu na obalu.
  8. Penne scedíme a přidáme do omáčky.
  9. Důkladně promícháme, aby se penne prohnaly omáčkou.
  10. Penne alla arrabbiata můžeme ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.
  11. Servírujeme a můžeme podávat s nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *