23. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne alla amatriciana
zdroj: Recepty 24/7

Penne alla amatriciana je italské ⁤klasické jídlo, které si ⁣zamilujete.‍ Tento lahodný recept kombinuje jednoduché ingredience jako jsou ​rajčata, slanina ⁣a sýr pecorino romano. Vyzkoušejte ho a dopřejte ⁤si skvělý chuťový zážitek.

Suroviny:

  • 400g ⁣pennette (malé penne)
  • 200g pancetty (italská slanina)
  • 1 cibule
  • 1 plechovka oloupaných rajčat
  • 1 čajová‌ lžička sušeného oregana
  • 1/2 čajové lžičky mletého červeného‍ pepře
  • 100g ⁤strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi opečeme pancettu⁣ nakrájenou na kousky do zlatavé barvy.
  2. Přidáme ‌nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezjemní.
  3. Přidáme⁣ oloupaná rajčata, oregano, mletý⁢ červený pepř,⁣ sůl a pepř. Vaříme 10⁢ minut.
  4. V dalšem hrnci​ uvaříme pennette al dente​ podle návodu na balení.
  5. Penne scedíme⁤ a smícháme s omáčkou amatriciana a parmazánem. Podáváme horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *