23. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne al ragù bolognese je tradiční italské jídlo s delikátními těstovinami a bohatou omáčkou bolognese. Tento lahodný recept je oblíbený po celém světě a dokonale kombinuje chutě rajčat, masa a aromatičních bylinek. Vyzkoušejte připravit tuto lahůdku doma a užijte si skvělou chuť Itálie!
Suroviny
- 300 g penne těstovin
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 400 g rajčatového pyré
- 200 ml hovězího vývaru
- ¼ čajové lžičky muškátového oříšku
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- čerstvě nastrouhaný parmezán na posypání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mleté maso a smažte ho dozlatova.
- Přilijte rajčatové pyré a hovězí vývar, promíchejte a dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud omáčka nehustne.
- Přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti.
- V mezičase uvařte penne podle návodu na obalu v osolené vodě.
- Penne sceďte, přende je k omáčce a dobře promíchejte.
- Penne al ragù bolognese podávejte posypané čerstvě nastrouhaným parmezánem.