29. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Penne al ragú.
zdroj: Recepty 24/7

Penne al ragú je italský tradiční recept, který kombinuje lahodné těstoviny s bohatou a sytou masovou omáčkou. Tento chutný pokrm je připraven s dušeným masem, rajčaty, cibulí a aromatickými bylinkami. Penne al ragú je skvělou volbou pro milovníky klasické italské kuchyně a je ideálním jídlem pro rodinné večeře nebo posezení s přáteli. Doporučujeme podávat s čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou pro dokonalou chuťovou explozi.

Suroviny

  • 350 g penne těstovin
  • 400 g mleté hovězí maso
  • 1 střední cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, na kostičky nakrájená
  • 1 střední rajče, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 400 g pasírovaných rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a mrkev a smažte dalších 5 minut, nebo dokud mrkev nezměkne.
  3. Přidejte mleté maso a smažte ho do doby, než ztratí růžovou barvu.
  4. Přidejte rajče a pasírovaná rajčata a zamíchejte.
  5. Přidejte sušené oregano a bazalku a osolte a opepřete podle chuti.
  6. Nechejte směs vařit na mírném plameni asi 20 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  7. V mezičase uvařte penne těstoviny podle návodu na obalu.
  8. Odceděné těstoviny smíchejte s ragú omáčkou a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *