17. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne al arrabiata
zdroj: Recepty 24/7

Penne al arrabiata je tradiční italské jídlo plné chuti a pikantních aroma. Tato lahodná pasta s ostrou rajčatovou omáčkou je ideální volbou pro milovníky pikantní kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si doma skvělý pokrm, který potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny:

  • 250g penne
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 čili paprička (nasekaná)
  • 400g rajčat (nasekaná)
  • čerstvý bazalkový list (nasekaný)
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nasekaný česnek s čili papričkou.
  2. Přidejte nasekaná rajčata a nechte vařit asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Případně dochuťte solí a pepřem.
  3. V jiném hrnci uvařte v osolené vodě těstoviny penne dle návodu na obalu.
  4. Uvařené těstoviny sceděte a smíchejte je s omáčkou z rajčat.
  5. Před podáváním posypte nasekaným bazalkovým listem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *