17. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne al arrabiata je tradiční italské jídlo plné chuti a pikantních aroma. Tato lahodná pasta s ostrou rajčatovou omáčkou je ideální volbou pro milovníky pikantní kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si doma skvělý pokrm, který potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny:
- 250g penne
- 2 PL olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 čili paprička (nasekaná)
- 400g rajčat (nasekaná)
- čerstvý bazalkový list (nasekaný)
- sůl a pepř
Postup:
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nasekaný česnek s čili papričkou.
- Přidejte nasekaná rajčata a nechte vařit asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Případně dochuťte solí a pepřem.
- V jiném hrnci uvařte v osolené vodě těstoviny penne dle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny sceděte a smíchejte je s omáčkou z rajčat.
- Před podáváním posypte nasekaným bazalkovým listem.