18. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
Penne al arrabbiata
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný italský recept na ⁤Penne al arrabbiata, který vám dodá energii a pořádně vás zahřeje. Tato pikantní ‌omáčka s⁤ rajčaty, česnekem ‌a chilli ‍papričkami je skvělá volba pro milovníky ostřejších jídel. Naučte se, jak‌ připravit tuto chutnou ⁢italskou‌ specialitu doma‍ a ‍pochutnejte si​ na​ autentickém italském pokrmu plném špetky⁣ vášně! ‍

Suroviny:

  • 400g pennette (nebo jiné těstoviny)
  • 1‍ cibule
  • 2 stroužky ‍česneku
  • 1 čili paprička
  • 400g‍ oloupaných ⁣rajčat⁤ (nebo rajčatová omáčka)
  • čerstvá bazalka
  • sůl, pepř, olivový ‌olej

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej ⁣a ‌osmahneme⁢ na něm nadrobno nakrájenou cibuli, ‌prolisovaný česnek a nadrcenou ⁤čili papričku. Smažíme​ asi 5‍ minut, dokud cibule nezezlátne.
  2. Přidáme ⁤oloupaná rajčata nebo rajčatovou omáčku⁢ a vaříme asi 15 minut, dokud‍ omáčka nezhoustne.
  3. V husté omáčce osolíme a opepříme podle chuti a přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
  4. V jiném hrnci uvaříme těstoviny al dente podle návodu na ‌obalu.
  5. Uvařené těstoviny smícháme s ​omáčkou a podáváme posypané ⁤sýrem ⁣pecorino a čerstvou ⁤bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *