18. 2. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný italský recept na Penne al arrabbiata, který vám dodá energii a pořádně vás zahřeje. Tato pikantní omáčka s rajčaty, česnekem a chilli papričkami je skvělá volba pro milovníky ostřejších jídel. Naučte se, jak připravit tuto chutnou italskou specialitu doma a pochutnejte si na autentickém italském pokrmu plném špetky vášně!
Suroviny:
- 400g pennette (nebo jiné těstoviny)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 čili paprička
- 400g oloupaných rajčat (nebo rajčatová omáčka)
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nadrcenou čili papričku. Smažíme asi 5 minut, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme oloupaná rajčata nebo rajčatovou omáčku a vaříme asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- V husté omáčce osolíme a opepříme podle chuti a přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
- V jiném hrnci uvaříme těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a podáváme posypané sýrem pecorino a čerstvou bazalkou.