24. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pekingský tofu s batáty
zdroj: Recepty 24/7

Pekingský tofu s batáty je lahodné veganské jídlo, které spojuje křupavost batátů s jemností pekingské omáčky a křupavého tofu. Tento recept je nejen chutný, ale také zdravý a rychlý na přípravu. Vyzkoušejte ho doma a okuste exotiku vlastní kuchyně!

Suroviny

  • 400 g tofu
  • 2 batáty
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 2 stroužky česneku (nakrájeného na tenké plátky)
  • 1 cibule (nakrájená na půlkolečka)
  • 2 lžíce oleje
  • hrst čerstvé nasekané petrželky

Postup

  1. Oloupejte batáty a nakrájejte je na menší kousky. Vařte je ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nezměknou. Poté je sceďte a dejte stranou.
  2. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, zázvor a česnek. Přidejte tofu nakrájené na kostky a nechte marinovat minimálně 30 minut.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm cibuli dozlatova. Přidejte marinované tofu a restujte ho asi 5 minut, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte vařené batáty a restujte vše společně dalších 5 minut. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.
  5. Hotové jídlo podávejte teplé s přílohou podle vašeho výběru. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *