25. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na domácí pečený vepřový plátek s lahodnými knedlíky. Podívejte se, jak jednoduše připravit chutné a syté jídlo pro celou rodinu. Nenechte si ujít tuto klasiku české kuchyně!
Suroviny
- 600g vepřového plátku
- 4 krajíčky housky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř, majoránka
- 400g brambor
- 150g mouky
- 1 vejce
- špetka soli
Postup
- Na začátek si připravíme bramborové knedlíky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši.
- Přidáme mouku, vejce a sůl a zpracujeme těsto. Vytvoříme z něj válečky a ustřihneme plátky, které povaříme ve vroucí vodě.
- Vepřový plátek osolíme, opepříme a natřeme olejem. Na pánvi zprudka zprudka osmažíme z obou stran dozlatova.
- Cibuli nakrájíme na nudličky a společně s prolisovaným česnekem orestujeme. Podlijeme trochou vody, přidáme majoránku a dusíme doměkka.
- Plátek a cibuli s česnekem podáváme s bramborovými knedlíky. Dobrou chuť!