31. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený vepřový plátek s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodný pečený ⁤vepřový ⁣plátek⁢ s⁤ domácím knedlíkem. Skvělá⁣ kombinace křupavého masa a šťavnatého knedlíku, která potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělé jídlo pro celou‌ rodinu.

Suroviny:

  • 1 kg vepřového plátka
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • lžíce mléka

Postup:

  1. Plátek omyjeme, osušíme a⁢ naklepeme do tenkého‌ plátu.
  2. Promasírujeme solí, pepřem a majoránkou a necháme odležet ​minimálně 30 minut.
  3. Na plechu rozpálíme olej a položíme plátek, ‌pečeme v troubě při​ 180 ‍°C zhruba 45 minut.
  4. Mezitím si připravíme ⁤knedlík: smícháme mouku, vejce, sůl a mléko a hněteme​ těsto.
  5. Vytvarujeme ​knedlík a vaříme ve⁢ vroucí osolené vodě asi 20 minut.
  6. Hotový⁤ plátek vepřového servírujeme s knedlíkem a libovolnou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *