22. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést vůní pečeného vepřového plátku se šťavnatými knedlíky. Tento klasický český recept je oblíbený pro svou jednoduchost a bohatou chuť. Připravte si lahodnou večeři pro celou rodinu s tímto receptem na pečený vepřový plátek s knedlíkem, který jistě potěší všechny gurmány.
Suroviny
- 600g vepřového plátka
- sůl
- kmín
- česnek
- olej
- 200g hladké mouky
- 150g brambor
- 1 vejce
- sůl
Postup
- Vepřový plátek omyjeme a osušíme.
- Pokrájíme na menší kousky a dochutíme solí, pepřem, kmínem a prolisovaným česnekem.
- Plátek necháme odpočívat minimálně 30 minut.
- V troubě rozehřejeme olej a vepřový plátek z obou stran pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.
- Brambory uvaříme a rozmixujeme.
- V míse smícháme bramborové pyré s hladkou moukou a vejcem a promícháme do hladkého těsta.
- Těsto na knedlíky rozválíme na vále a nakrájíme na menší plátky.
- V hrnci s vroucí vodou povaříme knedlíky do měkka.
- Hotové knedlíky podáváme s pečeným vepřovým plátkem. Dobrou chuť!