16. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený vepřový plát (roláda)
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na pečený vepřový plát (roláda),‍ který potěší všechny milovníky masa. ⁤Jednoduchá příprava a lahodná chuť zaručeně uspokojí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept⁤ a překvapte své blízké skvělým jídlem!

Suroviny

  • 1⁢ kg vepřového masa
  • 200 g uzeného masa
  • 200 g slaniny
  • 1 ⁢cibule
  • 1 mrkev
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na jemno nakrájejte cibuli, mrkev a ​uzené‍ maso.
  2. Ve větším ​hrnci opražte⁢ cibuli a‌ přidejte ‌nakrájenou mrkev. Osolte, opepřete a přidejte kmín.
  3. Vyklopte maso do rozměru cca 1 cm ​tlustého plátu a osolte a opepřete. Na něj rozložte‍ uzené maso a slaninu.
  4. Přehněte maso do rolády a upevněte provázkem nebo ⁢špejlí.
  5. Položte ‌roládu na zápražku a pečte v troubě předehřáté na 180°C ⁣po ‌dobu⁢ 1,5 hodiny.
  6. Po upečení nechte vychladnout a pak nakrájejte na plátky. Podávejte s bramborovou kaší nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *