16. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na pečený vepřový plát (roláda), který potěší všechny milovníky masa. Jednoduchá příprava a lahodná chuť zaručeně uspokojí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké skvělým jídlem!
Suroviny
- 1 kg vepřového masa
- 200 g uzeného masa
- 200 g slaniny
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
Postup
- Na jemno nakrájejte cibuli, mrkev a uzené maso.
- Ve větším hrnci opražte cibuli a přidejte nakrájenou mrkev. Osolte, opepřete a přidejte kmín.
- Vyklopte maso do rozměru cca 1 cm tlustého plátu a osolte a opepřete. Na něj rozložte uzené maso a slaninu.
- Přehněte maso do rolády a upevněte provázkem nebo špejlí.
- Položte roládu na zápražku a pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 1,5 hodiny.
- Po upečení nechte vychladnout a pak nakrájejte na plátky. Podávejte s bramborovou kaší nebo knedlíky.