18. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený vepřový lalok s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste‍ tento lahodný recept‌ na​ pečený vepřový ⁣lalok ‌s domácími ⁤knedlíky. Kombinace šťavnatého ⁣masa ​a ⁣křupavé krustičky spolu s lahodnými ‍knedlíky vás rozhodně nadchne! ‍Sledujte náš jednoduchý⁣ krok za krokem návod ‌a překvapte své⁣ blízké ⁣tímto⁤ skvělým pokrmem.

Suroviny

  • 1 kg vepřového laloku
  • sůl, pepř, kmín
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • olej
  • 500​ g ⁢brambor
  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • sůl
  • mléko

Postup

  1. Ve vepřovém laloku ‍udělejte ‌několik zářezů a⁤ do nich vmáčkněte prolisovaný česnek.
  2. Ochucený lalok osolte, opepřete a pokmínujte a⁤ nechte odpočívat minimálně 30 minut.
  3. Cibuli nakrájejte ‌na⁣ půlkolečka a lalok ⁣z obou stran zatáhněte cibulí⁤ a zapíchněte špejlí.
  4. Lalok⁣ zprudka osmahněte na rozpáleném oleji ⁤z obou stran a poté dejte do⁣ předehřáté trouby na 180 stupňů na přibližně 1 hodinu.
  5. Brambory uvařte na slupce, oloupejte a utřete na palačinky.
  6. Přidejte hladkou mouku, ⁤vejce, ⁤sůl a ⁣mléko, aby⁣ těsto nebylo příliš tuhé.
  7. Těsto vysypte ‍do vroucí vody⁢ a ⁢vařte 15-20 minut.
  8. Výpečky z masa z trouby můžete ‌použít na​ dochucení omáčky ke ⁣knedlíkům.
  9. Pokrájený vepřový lalok s⁤ knedlíkem​ podávejte⁤ s omáčkou⁤ a‍ okapaným salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *