29. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečený vepřový koleno s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodné pečené vepřové koleno s křupavou kůží ​a⁣ šťavnatým masem podávané​ s domácím knedlíkem. Tento tradiční ‌český ‍pokrm je skvělou volbou pro milovníky chutného a sytého jídla. S receptem na pečené vepřové koleno s knedlíkem si navodíte pocit domova a potěšíte celou rodinu nebo hosty. Nechte se unést‍ vůní a chuťí tradiční české kuchyně‍ a vyzkoušejte tento jedinečný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1 ‍vepřové koleno
  • sůl, pepř, kmín, majoránka
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej na pečení
  • 300g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • špetka muškátového oříšku
  • švestkový žemlový knedlík (připravený​ podle návodu na obalu)

Postup

  1. Vepřové koleno omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme a opepříme majoránkou.
  2. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na větší‍ kousky a vložíme kolem masa.
  3. Koleno přendáme do pekáče,‍ zalijeme trochou vody a zakryjeme alobal,⁤ pečeme ‌při 180°C asi 2⁢ hodiny.
  4. Mezitím ‍si ⁤připravíme knedlíky podle návodu na obalu.
  5. Po upečení kolene až‍ dozlatova si ho můžeme dát ještě na chvíli ​pod gril, aby bylo⁢ křupavé.
  6. Smažený ​knedlík podáváme s nakrájeným vepřovým kolenem a restovanou cibulkou ze šťávy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *