25. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený vepřový bůček s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na pečený vepřový bůček s domácím knedlíkem, který vás jistě⁢ potěší. Nechte se unést vůní a ‌chutí tradičního českého jídla. S naším receptem si připravíte lahodnou⁤ a ​sýtou večeři, která potěší celou rodinu. Sledujte ⁢náš krok za krokem průvodce a užijte si ⁣lahodný pokrm plný chutí.

Suroviny

  • 1‌ kg vepřového bůčku
  • sůl
  • kůra z‍ 1 citronu
  • 4 ⁢stroužky česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • olej
  • kmín
  • majoránka
  • česnekový‍ granulát
  • 350 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 100⁣ ml mléka

Postup

  1. Na začátek si připravíme marinádu‍ z oleje, soli, citronové ⁣kůry, utřeného česneku, kmínu,⁤ majoránky, pepře a⁢ česnekového granulátu.
  2. Bůček důkladně osolíme z obou stran a potřeme marinádou. Necháme aspoň hodinu odležet v lednici, ⁣ideálně přes noc.
  3. Předehřejeme troubu na 180‍ stupňů C.
  4. Bůček pečeme v troubě asi 90 minut, dokud není krásně‍ zlatý⁤ a křupavý.
  5. Mezitím si připravíme knedlíky – smícháme mouku se solí, přidáme vejce a mléko a‌ vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 20 ⁤minut.
  6. Hotový bůček necháme minimálně 10 minut odpočinout ⁣a⁤ pak ho nakrájíme na plátky. Podáváme se⁤ zakysanou smetanou, ⁤okurkou a knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *