17. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný pečený losos s medovou glazurou, která mu dodává dokonalou sladkou chuť. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro večeři plnou chuti a zdraví. Sledujte návod a připravte si svou vlastní medovou glazuru pro pečený losos již dnes!
Suroviny
- 4 filety lososa
- 2 lyžice medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička česneku (lístků)
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Lososové filety očistěte a osušte ubrouskem.
- V misce smíchejte med, sójovou omáčku, česnek, zázvor, sůl a pepř.
- Směsí potřete lososové filety ze všech stran.
- Dejte filety do pekáče a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C asi 15-20 minut nebo dokud není losos propečený.
- Hotový losos můžete podávat třeba se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.