17. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený losos s medovou glazurou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodný⁤ pečený​ losos s⁢ medovou glazurou, která⁢ mu dodává ⁢dokonalou sladkou⁣ chuť. Tento jednoduchý ‌a⁢ zdravý pokrm je​ skvělou​ volbou ‍pro večeři‍ plnou chuti a zdraví. ‌Sledujte návod a připravte si svou​ vlastní medovou glazuru pro ⁢pečený losos již‍ dnes!

Suroviny

  • 4 filety lososa
  • 2 lyžice⁢ medu
  • 2 lžíce‍ sójové omáčky
  • 1 lžička česneku (lístků)
  • 1 lžička zázvoru ⁣(nastrouhaného)
  • sůl⁢ a ⁢pepř ⁣dle‌ chuti

Postup

  1. Lososové filety očistěte⁣ a osušte ubrouskem.
  2. V ⁣misce smíchejte ⁣med, ⁣sójovou omáčku, česnek, zázvor, ⁢sůl a pepř.
  3. Směsí ⁣potřete lososové filety ‍ze všech stran.
  4. Dejte filety do pekáče a⁤ dejte péct do⁤ předehřáté trouby na 180°C asi 15-20 minut ⁢nebo dokud ⁢není losos propečený.
  5. Hotový ⁣losos⁤ můžete ‍podávat třeba se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *