29. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pečený losos s bylinkovou krustou je luxusním a chutným pokrmem, který si můžete připravit doma. Tento recept vám umožní vytvořit kombinaci výrazných bylin a křupavé kůrky, která dodá lososu jemnou chuťovou vyváženost. Vaše rodina a hosté si rozhodně pochutnají na této delikatese. Nejenže je tento pokrm bohatý na vitamíny a minerály, ale je také snadno připravitelný. Podávejte ho s oblíbenými přílohami jako je bramborová kaše nebo zeleninová směs pro dokonalý gastronomický zážitek.
Suroviny
- 4 filety lososa
- 2 stroužky česneku (nahrubo nakrájené)
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- 2 lžíce čerstvého kopru (nasekaného)
- 2 lžíce čerstvého tymiánu (nasekaného)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citrónové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte dohromady česnek, petrželku, kopr, tymián, olivový olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř.
- Filety lososa opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovým ubrouskem.
- Natřete lososní filety připravenou bylinkovou směsí z obou stran.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů Celsia po dobu 15-20 minut nebo dokud losos nezezlátne a nezíská křupavou bylinkovou kůrku.
- Servírujte lososa s čerstvým salátem nebo přílohou podle vlastního výběru.