4. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na chutný pečený kuřecí pokrm s bylinkovou nádivkou, který jistě potěší celou rodinu. S lahodnými bylinkami a šťavnatým kuřecím masem je tento pokrm ideální volbou pro každou příležitost. Nechte se inspirovat a dejte své kuchařské dovednosti na odiv!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa bez kostí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 svazek čerstvých bylinek (např. petržel, tymián, rozmarýn)
- 4 plátky slaniny
- 100 g strouhanky
- 50 g másla
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na začátek si připravte bylinkovou směs. Nasekejte cibuli, česnek a bylinky na jemno.
- V míse smíchejte strouhanku se sůlí, pepřem a dříve nachystanou bylinkovou směsí.
- Připravené kuřecí prsa naklepejte do rovnoměrné tloušťky a osolte a opepřete z obou stran.
- Na každé kuřecí prso položte plátek slaniny a pak ho obložte bylinkovou směsí.
- Předehřejte troubu na 180°C a na rozpálenou pánvi rozehřejte olej.
- Kuřecí prsa opečte z obou stran do zlatova a pak dejte do předehřáté trouby a pečte asi 20 minut nebo dokud nejsou hotové.
- Hotové kuřecí pokrmy podávejte s vaší oblíbenou přílohou a ozdobte čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!