17. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený krocan se zelím
zdroj: Recepty 24/7

‍Vyzkoušejte ‌náš recept na‌ tradiční vánoční krocan pečený s lahodným ‍zelím. ⁤Chutná‌ kombinace křupavé⁢ kůrky a​ šťavnatého‌ masa jistě potěší celou rodinu. ⁢Sledujte​ náš ​krok⁣ za krokem průvodce a upečte si skvělou ‌vánoční hostinu.

Suroviny:

  • 1 krocan ⁣(cca 3-4 kg)
  • 1 hlava ‍zelí
  • 200g uzeného masa
  • 50g ‌másla
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ⁣cibule
  • koření ⁤podle chuti (majoránka, ⁤bobkový list, ‍pepř)
  • sůl

Postup:

  1. Krocan očistíme, osolíme a natřeme kořením podle ‌chuti.
  2. Vložíme krocan ⁣do trouby a⁤ pečeme při teplotě 180°C ‍asi 2-3 hodiny, ⁤až bude kůrčička‌ křupavá.
  3. V mezičase‌ připravíme zelí. Na másle osmahneme nadrobno nakrájené cibuli a česnek,​ přidáme ⁣na nudličky nakrájené ⁤uzené ⁢maso a ⁣nakonec zelí ⁢pokrájené na tenké‍ nudličky.
  4. Zelí ​podlijeme trochou vody​ a dusíme asi 30⁣ minut, ​dokud⁤ zelí změkne.
  5. Hotové zelí podáváme s krocánem ‌a můžeme přidat bramborové knedlíky nebo špekové‌ kuličky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *