23. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený krocan s plní
zdroj: Recepty 24/7

Pečený krocan ‌s plní je tradiční⁢ vánoční pokrm plný ⁣chutí⁤ a ⁤vůní. Naučte se připravit‌ tento‌ lahodný recept a překvapte své blízké nezapomenutelnou vánoční hostinou. ‍Sledujte náš‍ jednoduchý návod a získejte chuťový zážitek ⁣jako od ​babičky.

Suroviny

  • 1 ‍krocan (cca‌ 4-5 kg)
  • 200 g mletého masa
  • 100 g‍ uzeného masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky ‍česneku
  • čerstvé⁤ bylinky (petržel, tymián, rozmarýn)
  • soľ, čierne korenie
  • olej

Postup

  1. Načúrejeme⁤ krocana, vyčistíme ⁢ho a do vnútra nasypte soľ a korenie.
  2. Nasekáme cibuľu, cesnak a bylinky a zmiešame‌ s mletým ‌a uzeným mäsom. Touto zmesou naplníme krocana.
  3. Krocana upečieme v predhriatej⁢ rúre pri teplote 180 stupňov⁣ a čas pečenia ⁤závisí od veľkosti krocana (približne 2-3 hodiny).
  4. Po upečení​ necháme krocana chvíľu odpočívať a ‍potom ho podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *