10. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený krocan s plní.
zdroj: Recepty 24/7

‌Hledáte recept na⁢ tradiční ‍vánoční ⁤klasiku? ⁢Vyzkoušejte náš ⁣recept na pečeného krocana⁣ s ​plní plnou ⁢šťavnatosti a ‍chuti. S křupavou⁣ kůží a lahodnou nádivkou‍ bude tento ‌pokrm určitě hitem vašeho vánočního menu. Naučte‌ se ⁣připravit krocana‌ jako profesionál a udělejte si‍ nadcházející svátky opravdu nezapomenutelnými.‍ S naším receptem na pečeného krokana s plní zapůsobíte ​na celou rodinu! ⁤

Suroviny

  • 1 ‌krocan
  • suroviny ⁣na přípravu nádivky ⁣podle vlastního gusta ⁤(např. ⁤uzené ​maso, ořechy, sušené‍ ovoce,​ žampiony)
  • sůl a⁤ pepř
  • olej

Postup

  1. Nejprve si připravte nádivku dle vlastního⁤ výběru surovin.
  2. Krocana očistěte‍ a omyjte pod​ tekoucí vodou.
  3. Vytřete krocana osušením a osolte a opepřete z vnější i ⁤vnitřní ‌strany.
  4. Naplněte krocana⁣ připravenou ‌nádivkou.
  5. Krocana ​položte ‍do pekáče vymazaného olejem a⁣ zakryjte alobalen.
  6. Pecete krocana⁤ v předehřáté troubě na 180‍ stupňů po⁣ dobu přibližně 2-3 hodin, ⁤případně podle​ váhy krocana.
  7. Na konci ⁤pečení ⁤odstraňte alobal ⁣a nechte krocana zezlatit.
  8. Hotového ⁣krocana podávejte ⁤s přílohou podle vlastního výběru. ​Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *