10. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční vánoční klasiku? Vyzkoušejte náš recept na pečeného krocana s plní plnou šťavnatosti a chuti. S křupavou kůží a lahodnou nádivkou bude tento pokrm určitě hitem vašeho vánočního menu. Naučte se připravit krocana jako profesionál a udělejte si nadcházející svátky opravdu nezapomenutelnými. S naším receptem na pečeného krokana s plní zapůsobíte na celou rodinu!
Suroviny
- 1 krocan
- suroviny na přípravu nádivky podle vlastního gusta (např. uzené maso, ořechy, sušené ovoce, žampiony)
- sůl a pepř
- olej
Postup
- Nejprve si připravte nádivku dle vlastního výběru surovin.
- Krocana očistěte a omyjte pod tekoucí vodou.
- Vytřete krocana osušením a osolte a opepřete z vnější i vnitřní strany.
- Naplněte krocana připravenou nádivkou.
- Krocana položte do pekáče vymazaného olejem a zakryjte alobalen.
- Pecete krocana v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu přibližně 2-3 hodin, případně podle váhy krocana.
- Na konci pečení odstraňte alobal a nechte krocana zezlatit.
- Hotového krocana podávejte s přílohou podle vlastního výběru. Dobrou chuť!