28. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený krocan s kroupami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na vánoční pečený krocan s ⁢kroupami? Naše jedinečná⁢ kombinace křupavé kůrky a šťavnatého ⁤masa je jistě oslavou vašeho svátku! Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si tradiční chuť vánočního⁢ svátku. ⁣

Suroviny:

  • 1 krocan (cca 4-5 kg)
  • 200g kroup
  • 1 cibule
  • 4 stroužky⁢ česneku
  • 2⁤ mrkve
  • 4 brambory
  • soľ, čierne korenie, paprika, rasca

Postup:

  1. Kročana dobre očistíme a ⁣opláchneme. ⁣Nakrájame zeleninu na menšie kúsky.
  2. Natrite kročana soľou, korením a rascom z vonkajšej i vnútornej strany.
  3. Vnútro kročana naplníme pripravenou zeleninou a kroupami.
  4. Potom kročana pečieme v rúre vyhriatej na 180⁢ stupňov a podlievame vlastnou šťavou.
  5. Po 2 hodinách pečenia pridáme na kročana nakrájané brambory a pečieme ďalších 1,5 hodiny.
  6. Po upečení necháme kročana ešte chvíľu odpočívať, narežeme ho na porcie a podávame s omáčkou a vývarom z pečenia.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *