13. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený krocan s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na ⁢tradiční české vánoční jídlo? Zkuste připravit lahodný pečený krocan s domácími knedlíky! Tento recept vám naplní dům vůní vánočního času a zaručeně potěší všechny vaše blízké.⁢ Naučte se připravit křupavou kůrku a šťavnaté maso krocana spolu s lahodnými knedlíky a nechte se unést chuťovými zážitky.⁣ Sledujte návod a připravte si ⁢skvělé vánoční menu pro ⁣celou rodinu!

Suroviny:

  • 1 krocan (cca 2-3 kg)
  • 2-3 stroužky česneku
  • Soľ, korenie
  • 200 g masla
  • 200 ml vody
  • 600 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1/2 kostky droždí
  • Špetka cukru
  • Špetka soli
  • Mouka na ⁣válení

Postup:

  1. Krocan očistíme a‌ omyjeme. Vykostíme a natrieme ho ​solou, pepřem a prolisovaným česnekem.
  2. Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
  3. Vložíme krocana ​do pekáče a přidáme máslo nakrájené na ‌plátky a vodu.
  4. Pečeme krocana přibližně 2-2,5 hodiny, pravidelně ho podléváme vlastní šťávou přelitou​ v‌ pekáči.
  5. Pro knedlíky rozpustíme droždí se špetkou⁢ cukru ve vlažném mléce a necháme kynout.
  6. Mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce, špetku soli a kynuté droždí. Vypracujeme‌ hladké těsto, které necháme v teple kynout alespoň 30 minut.
  7. Těsto pak rozválíme a vykrájíme knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10-15 minut.
  8. Po upečení krocana ho podáváme se⁣ šťavnatými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *